Kokeilussa mBot- robotti

Ostin verkkokaupasta mBot- robotin. Maksoi noin 100 euroa. Tämä siis edullinen vaihtoehto lego mindstorms paketille, jos haluaa harjoitella robotin ohjelmointia. 11- vuotiaat pojat mBot:n minulle kokosi, tunteroinen niillä siinä meni.

mbot

Robottia voi ohjata mukana tulleella kauko-ohjaimella, ja kokeilla mitä ohjelmia sillä on valmiina. Tai älylaitteella, kun lataa sovelluskaupasta mBot- sovelluksen ensin. Kosketus- ja värintunnistusanturit löytyvät. Samoin led-valoja ja ääni.

Robotin ohjelmointi Scratchiin perustuvalla mBlock- ohjelmalla onnistuu myös. Eli sopii alakoululaisille, mutta Scratch on opeteltava ennen robotin kanssa aloittamista. Tässä linkissä on ohjeet siihen, miten ohjelmointi aloitetaan robotin kanssa, ja miten yhdistetään robotti tietokoneeseen (paketin mukaan toiminta luvattu Windows7:ssa, mutta toimii Windows10:ssäkin).

30.9.2016 on julkaistu pedagogiset ohjeet ilmeisestikin juuri tämän robotin kanssa harjoitteluun!!

 

Eli kantapään kautta opittuna pari vinkkiä ohjelmoinnin aloitukseen:
1. Yhdistä robotti USB-kaapelilla tietokoneeseen.
2. Käynnistä mBlock- ohjelma.
3. Ohjelmassa: C0nnect – Serial port – COM3
4. Tee mBlock:lla (=scratchia) ohjelma robotille.
5. Siirrä tekemäsi ohjelma robottiin valitsemalla Edit – Andruino mode, ja Upload to Andruino.

Ohjelma lähtee käyntiin, kun se on siirretty. Tässä juttu pähkinänkuoressa, eipä kuin kokeilemaan muutkin 🙂

HUOM. Jos ei yhdisty, eli et saa ohjelmaa siirrettyä robottiin, niin tarkista Ohjauspaneelin Laitehallinnasta että mitä USB-SERIAL portille on määritelyt, ellei se ole COM3. Siirrettyäni omatekoisen ohjelman (jossa oli virheita) pari kertaa mbotiin huomasin, ettei kauko-ohjain enää toiminutkaan. Tähän löytyi kuiten nopeasti ratkaisu googlaamalla: 

1) Connect mBot with the USB cable to mBlock (how to read the other blog postings.. mBot should be on, connected with a USB cable not bluetooth, and your should use the latest mBot version and the latest firmware on mBot)
2) Select: Edit > Arduino Mode
3) Select: Connect > Reset Default Program

Ja taas mentiin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s