Koodarin työpäivä: millainen se on?

Lapsia ehkä kiinnostaa kuulla, mitä koodarin työpäivään kuuluu. Tässä kertomus tavalllisesta koodarin työpäivästä:

Herään klo 7:20, pimeys väsyttää kamalasti tänäkin aamuna. Onneksi ollaan menossa kohti kevättä ja valoa – myös täällä Raudaskylällä. Laitan aamupalaksi voileipiä, maitoa ja mustikoita. Huolehdin lapset kouluun. Kahvikupposen kanssa siirryn toimistoon kotini yläkerrassa.

Avaan nettiyhteyden ja ensimmäisen läppärin. On tsekattava onko Nivalan asiakkaalta tullut yhteydenotto liittyen toissapäivänä tekemääni ohjelmistopäivitykseen (=ERP). Ei ole yhteydenottoa. Tarkistan myös Skype:stä onko Jyväskylän asiakas saanut kokeiltua eli testattua eilisen ohjelmamuutoksen  jälkeen nettisivut (=Verkkkokauppa). On testannut, joten siinä ensimmäinen työtehtävä:

  • Avaan nettisivujen muokkaukseen tarvittavat ohjelmat (Notepad++, XAMPP ja Filezilla). Kopioin php-tiedostot työasemalta asiakkaan palvelimelle, ja testaan html-sivujen toimivuuden inernetissä. Asia kunnossa ja ilmoitan asiakkaalle Skypessä. Asiakas on tyytyväinen.

Avaan toisen läppärin, jossa odottaa Helsingin asiakkaani yhteydenotto. Heiltä  on tullut ilmoitus kriittisestä bugista eräässä ohjelmassa (=ERP-ohjelmisto). Tässä päivän toinen tehtävä. Kriittiset bugit on korjattava mahdollisimman pian, koska ne usein estävät asiakkaan töiden tekemisen.

  • Avaan Visual Studion ja alan debugata koodia, eli etsiä virhettä…
    Teen tätä lounastaukoon asti, mutta virhettä ei löydy. Lounaan jälkeen virhe löytyy, ja kirjoitan sen korjaamiseksi kaksi riviä koodia ohjelmaan. Toimitan käännetyn koodin asiakkaan järjestelmään. Asiakas on helpottunut.

On päivällisaika. Tuntiraportin tekeminen on tärkeää päivän lopuksi, jotta osaa laskuttaa asiakkaita oikein. Päivällisen jälkeen vetäydyn vielä hetkeksi työhuoneeseeni, ja paneuden omaan tuotteeseen Kiinteistönhallinta ERP:iin. On speksattava eli kirjoitettava mitä vaatimuksia asetetaan huoltomiehen mobiiliversion koodille.  Tänään koodarin päivä päättyy klo 18. Lähdemme lasten kanssa luistelemaan ja pelaamaan lätkää lähipuistoon. Ulkoilun jälkeen saunaan ja nukkumaan. Tämä oli hyvä päivä 🙂

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s