Videoitten editointia 3.-6. luokkalaisten kanssa

Tiistai-iltasin pidettävässä (Ylivieskan) mediakerhossa on 13 innokasta kerholaista (tytöt 4/pojat 9). Vuoden 2017 aloitimme kuvaamalla videoita aiheesta Suomi100. Itsenäinen Suomi aiheena tuntui olevan hanskassa kaikilla. Aiheet videoille löytyi suht helposti ja huumoriakaan ei videoilta puuttunut. Koululla on uudet iPadit ja Cromebookit sekä vanhat Windows7 läppärit. Halusin kokeilla tällä kertaa Windows7 eli editointia PC:llä.

Videoitten kuvaaminen tehtiin kerholaisten omilla älypuhelimilla, jotka olivat sattumoisin Android- järjestelmällä kaikki. Kerholaisten puhelimista videot siirrettiin puhelimen latauskaapeleilla koulun vanhoille Window7 läppäreille, joihin olin muutamaan asentanut Windows:n MovieMakerin (ilmainen versio). Videointiin käytettiin yksi kerhokerta 1:15h.

Toisella kerhokerralla editoimme MovieMakerilla kerholaisten ottamat videot. Opiskelimme YouTube-videoilta hieman äänen leikkausta videolle. Opettelimme latamaan ääniä ja musiikkia mp3-muodossa netistä, ja siinä samalla kävimme tekijänoikeuksista rikasta keskustelua. Myös kuvan lisääminen videoon, tekstin lisääminen videon päälle, alkuotsikot ja loppuotsikot olivat peruskamaa kerholaisten videoilla.

Työt oli helppo tallentaa koulun palvelimelle, joka oli mapattuna jo valmiiksi kaikille läppäreille. Lopuksi luonnollisesti sammutettiin valot ja jännityksellä katsottiin valmiit videot!

YHTEENVETO:
Osalla kerholaisista oli hiukan kokemusta iPad:ien videoinnista ja iMovie:lla editoinnista. Kysyin käyttökokemusta heiltä. IMoviella aloittaminen on heidän mukaansa hiukan helpompaa, mutta samat jutut molemmilla (MovieMaker ja iMovie) heidän mielestään saa helposti tehtyä. Eli jos koulun kalusto ei ole uusinta uutta (tabletit, padit), niin videoita pääsee kyllä tekemään näillä kokeilluilla keinoin helposti myös.
Ja uskomattoman paljon saatiin aikaan pienessä ajassa! Lupasin, etten netissä julkaise kerhon videoita. Mutta työskentelystä sain luvan ottaa kuvia 🙂
20170117_162228 20170117_162305

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s