Ohjelmointia yläkoulussa ja vapaa-ajalla

Datasepän koodikoulun artikkelit lapsille opettamisesta ovat toistaiseksi keskittyneet alakoululaisiin. Nyt jaossa on hyvä linkki matematiikan ja ohjelmoinnin yhdistämisestä yläkoulussa. Eli se on tässä:
http://racket.koodiaapinen.fi/index.html

Tämä linkki esittelee Koodausta kouluun hankkeen tuloksia. Hanke on Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön rahoittama. Ohjelmointikoulutuksia tämän hankkeen piirissä on annettu Tampereen seudun kouluilla. Mutta internetin kautta samoihin koulutussisältöhin pääsee avoimen verkkokurssin kautta, joka on suunnattu kaikille peruskoulun opettajille.

Hienoja asioita tapahtuu siis koodaamisen opettamisen saralla Suomessa, lämmittää vanhan koodarin sydäntä! Nähtävissä kuitenkin on jo nyt, että kahtiajakautumista tulee tässäkin tapahtumaan eri maantieteellisten alueiden kesken Suomessa. Isommat paikkakunnat tässäkin asiassa menevät edellä. Ellei sitten ole niin onnellisesti, että pienessä kunnassa on innokas opettaja, joka ryhtyy koodauksen sanansaattajaksi – kuten on esim. Nivalassa tilanne (=Digilakeus). Täältä pohjoisesta Ylivieskan Raudaskylältä tilannetta seuratessa näyttää, että Tampereesta olisi kehittymässä lasten ”koodauksen opetuksen kehto”. Tällä tarkoitan mm. Koodausta kouluun- hanketta (=kehittää yläkoulun koodausopetusta) ja Kodarit- yrittäjiä (=kehittävät vapaa-ajan koodausopetusta). Molempien takana on naisvoimaa, joten eipä tarvitse ihmetellä hyviä tuloksia 🙂

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s