Hei, me koodataan- kirjan arviointia

Datasepän koodikoulu on tehnyt ”Hei, me koodataan”- kirjan mukaisia harjoituksia parilla oppitunnilla oppilaiden kanssa.

Adlibris.com

heimekoodataankansi

Tässä arvioita:
Vaikuttaa kivalta kirjalta, ja sopisi vaikka opettajan oppaaksi ohjelmoinnin opetukseen ala- tai yläkoulussa. Datasepän koodikoulun kokemusten mukaan 5.-6 luokkalaiset, jotka ovat hieman jo tutustuneet ohjelmointiin olisivat kirjan kohderyhmää. Mutta kirja sopii myös yläkoululaisille, jos heillä ei ole aiempaa kokemusta ohjelmoinnista. Kirja lähtee liikkeelle muutamalla tietokoneettomalla harjoituksella. Nopeasti siirrytään kuitenkin tietokoneella tehtäviin tehtäviin, jossa työkaluna: Logo, Scratch, Python, HTML ja Javascript.
Tekemistä siis löytyy useammalle vuodelle, jos esim. 10-vuotiaasta lähtien kirjaa alettaisiin koulussa opiskelemaan. Kirjassa asiat kerrotaan yksinkertaistaen, eikä kaikkiin mahdollisiin yksityiskohtiin paneuduta esim. internet- julkaisun yhteydessä Luku4:ssa. Tämä on hyvä, kun kohderyhmänä ovat lapset, joilla ei ole välttämättä etukäteen mitään käsitystä ohjelmoinnista. On hyvä pitää asiat mahdollisimman yksinkertaisina alussa.

Sisältö:
Luku1
Tietokoneeton harjoittelu.
Logo: esittely.
Scracth: esittely.
Luku2
Logo: alkeita silmukoilla ja kuvioilla.
Scratch: alkeita mm. silmukat, muuttujat, virheen korjaus.
Luku3
Scratch: edistyneempi käyttö mm. ehtolauseet, tapahtuma käsittely.
Python: alkeita.
Luku4
HTML: alkeita.
Javascipt: alkeita.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s